honden_intro

Introductie

Honden zijn populaire en hartstikke leuke huisdieren. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Wel heeft elk ras zijn eigen karakter- en gedragskenmerken en daaraan gekoppelde behoeften. Sommige rassen zijn bijvoorbeeld pittiger dan andere. En de ene hond heeft van nature meer afleiding en beweging nodig dan de andere. Niet elk soort hond is daarom geschikt voor elke situatie.

Weet dan ook goed waar je aan begint als je een hond als huisdier wilt nemen. Nog altijd eindigen, jaar in jaar uit, duizenden honden achtergelaten in een asiel of zelfs gedumpt op straat, omdat de eigenaar er toch andere verwachtingen bij had. Zelfs onder welwillende hondeneigenaren met de beste bedoelingen mist regelmatig kennis over de behoeften van hun hond(en) met alle gevolgen van dien. Ten gevolge van verkeerde verzorging of opvoeding kampen veel honden met eenzaamheid en/of probleemgedrag. Vaak wordt dit het dier aangerekend, terwijl de oorzaak meestal bij mensen ligt.

Onder het tabblad ‘Aanschaf’ kun je uitgebreide informatie vinden over hoe je jezelf het beste op de aanschaf van een huisdier, zoals bijvoorbeeld een hond, kunt voorbereiden. Daarnaast geven we je in dit hoofdstuk graag meer informatie specifiek over het houden van een hond. Verzeker jezelf ervan dat een hond echt is wat je zoekt en dat je een hond altijd kunt bieden wat het nodig heeft.