Voeding

Katten kun je het beste een complete voeding geven die te koop is in de winkel. Voor het zelf samenstellen van een goed gevarieerde en gezonde maaltijd moet je namelijk over flink wat kennis beschikken. In de winkel is blik- en droogvoer (brokjes) te koop waarin alles zit wat je kat nodig heeft. Met blikvoer krijgt je kat meer vocht binnen. Brokjes zijn daarentegen beter voor de tanden. Je kunt daarom ook afwisselen. Zorg ervoor dat je kat in ieder geval altijd de beschikking heeft over voldoende vers water. Bij brokjes (droogvoer) is meer water nodig.

Wat verdere tips
  1. Zorg dat de eet- en drinkbakjes op een rustige plek staan. Stress kan ervoor zorgen dat de eetlust van je kat afneemt.
  2. Zet de bakjes ook niet te dicht bij de kattenbak. Katten vinden het fijn hun behoefte op andere plek te doen dan waar ze eten en drinken.
  3. Laat eten niet te lang staan. Als je eten geeft en het oude staat er nog, gooi dit dan weg. Zorg voor vers eten. Ververs ook het water dagelijks.
  4. Stap niet zomaar over op ander voer. Als je kat bijvoorbeeld dieetvoer moet gaan eten, introduceer dit dan stapsgewijs. Meng een klein beetje dieetvoer met het eten dat hij gewend is. Doe dit steeds een beetje meer tot hij helemaal is overgestapt.
  5. Wil je je kat een keer verwennen met melk? Geef geen gewone melk. Katten kunnen de lactose die daarin zit niet goed verteren en er diarree van krijgen. In de winkel kun je speciale kattenmelk kopen.
  6. Wees ook niet al te toeschietelijk met rauw vlees en vis. Katten kunnen er ziek van worden.