vissen_voeding

Voeding

Het soort voer dat je nodig hebt, verschilt per vis. Goudvissen zijn bijvoorbeeld echte alleseters die zowel dierlijk voedsel als planten eten. Maanvissen daarentegen eten vooral dierlijk voer. En de marmerbijlzalm is een ware fijnproever. Die eet alleen dierlijk voer dat drijft. Zodra het op de bodem ligt, hoeft hij het niet meer.

Hoe vaak je de dieren moet voeden, is ook afhankelijk van het type vis(sen). Goudvissen en guppies moeten bijvoorbeeld één keer per dag worden gevoerd, maar discusvissen drie keer. Geef in ieder geval niet teveel voer. Hierdoor wordt het water vervuild. Daarvan kunnen de vissen ziek worden of zelfs doodgaan. Voor de meeste vissen geldt dat ze het voer binnen circa 1 á 2 minuten moeten hebben opgegeten. Verwijder voer dat over is uit het water.

Bewaar droogvoer niet in de zon. Dan gaan de vitaminen verloren. Zorg daarnaast voor voldoende variatie in de voeding. Dit maakt vissen actiever en is goed voor hun gezondheid.

Gezien de behoeften kunnen verschillen per vissoort en ook afhangen van hoeveel dieren je houdt, kun je je voor een voedingsadvies op maat het beste laten informeren in de dierenspeciaalzaak.