Dierdonor codicil

De Stichting Proefdiervrij ontwikkelt een dierdonorcodicil. Je kunt dan je overleden huisdier beschikbaar stellen voor de wetenschap en zo een proefdier redden.

Proefdiervrij studeren

Je opleiding mag je niet verplichten om op een levend dier een proef uit te voeren. Informeer op je school of ze kunstratten willen aanschaffen of laat je door de Stichting Proefdiervrij informeren over andere alternatieven.

Jezelf beschikbaar stellen voor de wetenschap

Er bestaan veel alternatieve testmethoden, dieren hoeven vaak niet eens gebruikt te worden. Jij kunt ook helpen! Door jezelf beschikbaar te stellen aan de wetenschap.

Bedrijven aanschrijven om te vragen dierproefvrij te testen

Attendeer bedrijven erop dat jij het belangrijk vindt dat zij proefdiervrije testen uitvoeren. Consumentendruk helpt om bedrijven naar andere methoden te laten uitkijken. Op de website van Proefdiervrij is een goede voorbeeldbrief te vinden die je hierbij kan helpen.

Organisatie proefdiervrij steunen

De Stichting Proefdiervrij werkt mee aan een toekomst zonder proefdieren. Help ze door bijvoorbeeld een donatie te doen of als vrijwilliger aan de slag te gaan. Steun een proefdiervrije toekomst via de Stichting Proefdiervrij.