aanschaf_ruimte

Een huisdier heeft voldoende ruimte nodig

Zoveel verschillende dieren, zoveel verschillende behoeften. Een konijn heeft bijvoorbeeld veel meer ruimte nodig dan een hamster. Hoe groot een hok moet zijn, hangt weer af van het aantal dieren dat je erin wilt gaan houden. Bedenk daarbij dat de meeste knaagdieren graag gezelschap hebben van een soortgenootje. Dan hebben ze uiteraard ook wat meer ruimte nodig. Kun je zo’n hok wel kwijt in de woonkamer of in je tuin? Een hond of een kat vragen natuurlijk nog meer ruimte. Heb je dat?

Vraag je ook af of de ruimte die je hebt wel geschikt is voor het houden van het door jou gewenste huisdier. Als je bijvoorbeeld op een flat woont zonder lift is een grote hond niet zo verstandig. Traplopen kan erg belastend zijn voor de gewrichten van een hond. Woon je in een huis waar je kat niet naar buiten kan, en ben je zelf ook veel van huis? Dan kan een kat alleen snel vereenzamen.

Denk ook aan je omgeving. Overleg bijvoorbeeld eens met je buren. Is je huis gehorig? Zullen ze last hebben van een blaffende hond? Of als je kat misschien in hun tuin gaat poepen? Ga het gesprek aan. Maak afspraken. Bedenk wat je kunt doen om overlast te voorkomen. Zo voorkom je scheve gezichten achteraf.