honden_beweging

Beweging

Voor een hond is voldoende beweging essentieel. Voor zowel zijn fysieke als mentale gezondheid is het belangrijk dat je hond zijn energie kwijt kan. Onderzoek van de Hondenbescherming heeft uitgewezen dat honden in Nederland veel te weinig beweging krijgen.

Uitlaten

Een paar keer per dag even snel naar het eind van de straat en terug is zeker niet voldoende! Een goede richtlijn voor het uitlaten, is: minstens vier keer per dag waarvan zeker één keer minimaal een uur. Hoeveel beweging je hond nodig heeft, is echter afhankelijk van zijn leeftijd, zijn gezondheid en zijn bouw. Je kunt daarom het beste even advies vragen bij bijvoorbeeld je dierenarts of je hondenschool.

Combineer lopen ook eens met andere dingen. Ga bijvoorbeeld naar een hondenuitlaatterrein en breng een speeltje mee of doe oefeningen. Gebruik voor het uitlaten een goede halsband of tuigje, maar zeker geen slipketting. En vergeet tijdens het uitlaten geen poepzakjes mee te brengen, zodat je de uitwerpselen van je hond netjes kunt opruimen.