Stierengevechten

Onder de noemer cultuur worden er in veel landen nog gevechten met dieren georganiseerd. Hoewel dit vanuit cultureel oogpunt gebeurt, worden deze activiteiten veelal juist door toeristen in stand gehouden. Bedenk eens wat er precies leuk is aan de oneerlijke strijd die deze dieren moeten leveren. Niks inderdaad.

De oneerlijke strijd van de stieren

Tijdens een stierengevecht in een arena vecht de al verzwakte stier een oneerlijke strijd. De mannen zijn gewapend met speren en zwaarden en verwonden de al maar zwakker wordende stier. Honderden mensen er omheen zien het geheel juichend toe. Aan het eind van het “gevecht” wordt de stier afgeslacht. Wat een feest. Ook de mannen te paard in de arena takelen de stier toe. Hierbij worden ook de paarden vaak ernstig verwond door al het geweld.

Draag bij aan verandering

Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die zich keren tegen dit dierenleed. Stierenvechten, is al op verschillende plaatsen verboden dankzij de lobby van dierenorganisaties. De interesse neemt ook af. Het ligt in de lijn van verwachting dat het stierenvechten op meer plekken afgeschaft zal worden. Dit kan echter alleen als ook jij tijdens je vakantie beslist er niet naartoe te gaan.

Wees alert! Laat je niets aanpraten

Let ook goed op. Het komt namelijk voor dat toeristen naar de arena’s worden gelokt met de boodschap dat het slechts om een oefengevecht gaat. Niets is minder waar. Er wordt hoe dan ook een stier gemarteld en daar wil je toch geen getuige van zijn!?

Meer informatie?

Op de website van CAS (Comité Anti Stierenvechten) is alles te lezen over stierenvechten en stierenrennen. Lees je in voor je vakantie, zodat je niet in de verleiding komt om toch een gevecht te bezoeken. Meer informatie: http://www.stieren.net/