Animal Rescue Kefalonia

Animal Rescue Kefalonia (ARK) is een zwerfdierenopvang in Kefalonia, Griekenland. De opvang in 2011 opgericht door een bijzondere vrouw, Marina Machado, die van het redden van zwerfdieren haar levenswerk heeft gemaakt. Het asiel groeide in 2 jaar tijd van 75 naar maar liefst 300 honden en nog eens circa 40 katten. Onze bestuursleden Danny en Marian brachten in 2013 en 2014 een bezoek aan deze opvang. Tijdens hun vakantie deden ze er vrijwilligerswerk en zagen met eigen ogen hoe hard hulp nodig was.

Schuilhuizenproject In Animal Rescue Kefalonia zijn de dieren niet gehuisvest zoals je misschien hier in een asiel gewend bent. De zwerfdierenopvang kent geen stevig gebouw met verwarming dat de dieren beschermt tegen weer en wind. In ARK leven de honden in groepen, verdeeld over verschillende velden. Maar de Kefeloniaanse winters kunnen koud, en vooral héél erg nat zijn. De regen komt regelmatig met bakken uit de lucht. En tijdens de zomers kan de hitte verzengend zijn. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe ontzettend belangrijk het dan is dat de dieren ergens kunnen schuilen tegen de hitte, de regen, de wind en de kou. Dat besefte Marina natuurlijk ook. De eerste keer dat we er kwamen, stonden de velden daarom vol met schamele,

golfplaten hutjes. Men had er werkelijk alles aan gedaan om er het beste van te maken. Maar de opvang beschikte eenvoudigweg zelf niet over de

middelen om deze te vervangen door solide, stenen schuilhuizen. Ze waren al dag en nacht bezig om elk dubbeltje om te draaien om de dieren van voedsel en medische hulp te kunnen voorzien. Daarom besloot Dierbewustleven hen te helpen. En de eerste twee schuilhuizen konden dankzij gulle donaties

gelukkig rap worden gebouwd zoals je hier en hier kunt lezen. Het was hartverwarmend om te zien hoe positief de actie werd ontvangen. Sindsdien is het dankzij donaties van vele lieve dierenvrienden gelukt om totaal 18 solide, stenen schuilhuizen te bouwen. Een enorme vooruitgang ten opzichte van de vroegere, eenvoudige en slecht isolerende hutjes die tot schuilhuis moesten dienen.

Zo zijn heel veel dieren beter beschermd tegen de regen, hitte en de kou. Het schuilhuizenproject trok bovendien de aandacht van sympathisanten door heel Europa. Dankzij ook hun hulp aan ARK kon het aantal schuilhuizen intussen zelfs tot 30 worden gebracht. Prachtig om dit sneeuwbaleffect te zien!

Naast het bouwen van de schuilhuizen is het ook gelukt verschillende kennels te voorzien van een (gedeeltelijk) betonnen of betegelde vloer. Op die manier wordt voorkomen dat de kennels bij elke regenbui veranderen in een modderpoel. Daarnaast waren we verschillende keren in  staat donaties te doen voor voedsel en medische hulp. 100% vrijwilligerswerk Al deze investeringen dragen bij aan betere leefomstandigheden voor de dieren. Met hulp van een aantal fantastische vrijwilligers ter plaatse kan het bouwen van de schuilhuizen bovendien lokaal worden begeleid en uitgevoerd zonder dat er geld opgaat aan arbeidsuren. Zo gaat elke cent naar de dieren! Komende tijd hopen we op deze manier nog meer velden van degelijke schuilhuizen te kunnen voorzien. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Maar er is meer hulp nodig Er zijn nog veel meer schuilhuizen, voorzieningen en andere hulp nodig! Help je mee?  Voor elke donatie, groot of klein, zijn we heel erg dankbaar.

Donaties kun je overmaken aan: NL80 TRIO 0197 7069 08 t.n.v. St. Dierbewustleven te Wateringen, via Paypal aan info@dierbewustleven.info of met IDEAL via Geef.nl.

Graag onder vermelding van ARK, zodat duidelijk is dat je bijdrage hiervoor bedoeld is.

Hartelijk dank!