Boni: stop actie met Dolfinarium!

Terwijl wereldwijd het bewustzijn groeit over het leed dat schuilgaat achter het houden van dolfijnen in gevangenschap, kondigde Boni onlangs een ‘spetterende’ samenwerking aan met Dolfinarium Harderwijk. Bij Boni supermarkten door heel het land kan worden gespaard voor kortingskaarten. Daarnaast kunnen bezoekers gratis kaarten, een jaarabonnement en een dagje kinderDIERecteur van het Dolfinarium winnen. In diverse media wordt de actie vrolijk aangekondigd met slogans als: “Het Dolfinarium bestaat 50 jaar: tijd voor een feestje!”

Beroofd van hun vrijheid, gedegradeerd tot clown om onder dwang mensen te vermaken met kunstjes. Een manier om de wereld van dolfijnen te ontdekken? In een dolfinarium leren we niets over hoe dolfijnen leven, over hun complexiteit, over hun bijzondere eigenschappen. Een dolfinarium is bovenal een pretpark en heeft alles te maken met commercie en niets met dierenwelzijn of educatie. Een onvergetelijke ervaring? Zeker. Ook voor de dolfijnen, maar helaas niet in de positieve zin van het woord. Dolfijnen zijn niet geschikt om in gevangenschap te leven. In onze brief aan Boni geven we daarover uitgebreid uitleg.

Vind jij ook dat dolfijnen niet in gevangenschap horen? Help ons dan Boni op te roepen de samenwerking met het Dolfinarium te beëindigen. Verstuur ook onze oproep aan Boni door deze e-mailactie te ondertekenen!

Doe mee! Verstuur de mail: http://www.voorvermaakzonderdieren.nl/actie-boni

1623555_923613144324883_1069088757027672652_n