hond kefalonia ark

HULPACTIE Animal Rescue Kefalonia!

Vandaag is het Wereldzwerfdierendag. Een mooi en toepasselijk moment om te starten met onze hulpactie voor Animal Rescue Kefalonia. Vorig jaar hebben Danny en Marian van Dierbewustleven tijdens hun vakantie vrijwilligerswerk gedaan in deze zwerfdierenopvang in Griekenland. In september gaan zij weer terug!

Dit asiel heeft onze hulp hard nodig. Hieronder vertellen we je daar graag meer over.

ARK is in 2011 opgericht door een bijzondere vrouw, Marina Machado, die van het redden van zwerfdieren haar levenswerk heeft gemaakt. De opvang is in 2 jaar tijd van 75 naar maar liefst 300 honden gegroeid. Daarnaast worden er nog ongeveer 40 katten opgevangen.

Toen we in ARK aankwamen, schrokken we ervan hoeveel het asiel moet ontberen. Zo is er géén aansluiting op afvoer, gas en elektra. Daarnaast krijgt het asiel van de gemeente slechts € 900,- ondersteuning per maand. Dat lijkt misschien veel, maar is erg weinig wanneer je bedenkt dat alleen het hondenvoer al een kostenpost van minstens € 125,- euro per dag vormt. Marina en alle dieren zijn verder volledig afhankelijk van donaties. Samen met slechts twee andere medewerkers werkt Marina elke dag keihard om ondanks de zeer beperkte middelen alle dieren van onderdak, voedsel, verzorging en zoveel mogelijk liefde te voorzien.

Op dit moment heeft het asiel heel hard twee grote schuilhuizen nodig. In het winterseizoen valt er veel regen op Kefalonia. Hierdoor lopen de hondenvelden bij gebrek aan afvoer regelmatig vol met water. Schuilhuizen beschermen de honden tegen regen en kou en zorgen ook dat het voer droog blijft. Daarnaast bieden de schuilhuizen in de zomer schaduw en daarmee bescherming tegen de hitte en zonnestralen. Twee behoorlijk grote velden missen nu nog zo’n schuilhuis waardoor ze niet optimaal kunnen worden ingezet om honden op te vangen. Tegelijkertijd zijn verschillende verblijven mèt schuilhuis steeds voller geraakt wat spanningen en soms ook gevechten tussen de honden veroorzaakt.

ARK zou dan ook ontzettend geholpen zijn met de twee extra schuilhuizen. Ze vormen alleen een nagenoeg onoverkomelijke investering voor het asiel dat dagelijks al de eindjes aan elkaar moet knopen: totaal € 1.150,-. Wij willen ARK daarom graag hierbij proberen te helpen! Vanaf vandaag tot en met 24 mei zullen we allerlei acties bedenken om (een zo groot mogelijk deel van) dit bedrag in te zamelen. Het zou natuurlijk prachtig zijn als dat zou lukken!

Wil je ook helpen? Elke donatie, groot of klein, is uiteraard van harte welkom! Je kunt je donatie overmaken:

NL80 TRIO 0197 7069 08 t.n.v. St. Dierbewustleven te Wateringen onder vermelding van ARK.

Wil je zelf een leuke actie opzetten om ons te helpen met geld inzamelen? Laat het ons vooral weten! Alle hulp is natuurlijk welkom!

Op dit moment zamelen we (nog) geen goederen in, omdat we helaas geen mogelijkheid hebben tot (kosteloos) vervoer. Mocht dit veranderen dan laten we het jullie natuurlijk weten.

Voor meer informatie en foto’s kun je kijken op onze project-pagina.

Dankjulliewel!

Facebook_tijdslijn_ARK550