Oproep aan Plastic Soup Foundation n.a.v. feestelijke lancering in het Dolfinarium

Eerder deze week kondigde de Plastic Soup Foundation aan haar nieuwe lespakket feestelijk te zullen lanceren in het Dolfinarium.

Hoewel we uiteraard vinden dat de Plastic Soup Foundation goed werk doet, heeft de keuze voor deze locatie ons erg verbaasd. Hiermee geeft de organisatie immers het signaal af dat het oké is om dolfijnen en andere zeezoogdieren in gevangenschap te houden voor ons vermaak.

De keuze voor het Dolfinarium leidde op social media tot een stroom van verontwaardigde reacties. Hierop reageerde de Plastic Soup Foundtion niet inhoudelijk. Slechts lieten zij weten: “Als wij met onze keuze voor het Dolfinarium mensen kwetsen, dan spijt ons dat zeer. “. Ook werd naar het Dolfinarium verwezen als “een educatieve plek voor kinderen”.

Samen met dierenorganisaties World Animal Protection, Bite Back, Vissenbescherming, Sea First, Dolphin Motion, Een Dier Een Vriend en Free Spirit noopte ons dit ertoe de Plastic Soup Foundation vandaag een brief te schrijven. Met uitleg waarom het Dolfinarium een onlogische keuze is. En een oproep voor hun feestelijke launch een andere locatie te kiezen.

De brief kun je hier lezen: Brief PSF

 

(Foto’s: trainer gebruikt dolfijnen als surfplank in het Dolfinarium)