Actie bij het Dolfinarium

Afgelopen zaterdag opende het Dolfinarium haar deuren voor het nieuwe seizoen. Samen met onze collega’s van Bite Back en Stop Dierenleed Nederland luidden we daarmee meteen onze eerste flyeractie van het nieuwe jaar in. We mochten weer rekenen op een groep fantastische dierenvrienden die zich niet door de kou en de wind lieten tegenhouden.

Tijdens de actie werden borden vastgehouden met vragen namens de dolfijnen zoals “Zal ik ooit lange afstanden zwemmen en migreren?” of “Zal ik ooit meer dan <0,000001% van mijn natuurlijke leefruimte kennen?”.  De bedoeling was natuurlijk om bezoekers aan het denken te zetten over wat dolfijnen, en uiteraard ook andere dieren, in gevangenschap allemaal moeten missen voor ons vermaak. Ondanks de opening en de start van de voorjaarsvakantie in Midden- en Zuid-Nederland was het opvallend rustig met bezoekers.

Op Facebook vind je een kleine foto-impressie van de actie. Iedereen die heeft meegeholpen hartelijk dank!

Meer weten over waarom we er staan? Dit kun je lezen in ons hoofdstuk over dolfinaria en aquaria.

Wil je komen helpen? Onze eerstvolgende flyeracties vinden plaats op 26 maart en 24 april. Aanmelden kan via voorgenoemde links van de Facebook-evenementpagina’s.

DH 20-2 b

(Foto met dank aan Bite Back)