Dierbewustleven blikt terug…

2013 is voorbij gevlogen! Het was voor ons een bijzonder jaar. Een kleine terugblik. 🙂

Het afgelopen jaar werd onze website www.dierbewustleven.info maar liefst 12.864 keer bezocht door 9.255 unieke bezoekers! We mochten 1.180 mensen verwelkomen op Facebook en ruim 700 volgers op Twitter.

Op 17 augustus togen we richting Zwolle om bij de notaris onze oprichtingsakte te ondertekenen. Hiermee werden we officieel een stichting waardoor we behalve het geven van voorlichting via onze website nog veel meer konden gaan doen voor de dieren.

Danny en Marian hielpen in oktober twee weken lang in het asiel Animal Rescue in Kefalonia, Griekenland. Mede dankzij prachtige donaties van jullie, vrienden en familie lukte het hondje Hope daar te laten opereren aan een grote tumor op haar buik. Ook kreeg het puppyverblijf een opknapbeurt. Verder konden we het asiel een mooi bedrag aan voer en een flinke gasfles (om rijst voor de honden op te koken) doneren.

In november kwamen we in actie voor Egelopvang in Den Haag die vorig jaar haar 25-jarig bestaan vierde. We konden de Egelopvang verrassen met stapels blikken kattenvoer, zakken kattenbrokjes, potjes pindakaas, vuilniszakken en flesjes cat milk die we hadden opgehaald bij het winkelend publiek van een Jumbo in Den Haag. De actie werd goed ontvangen en mensen reageerden enthousiast.

Ook gaven we in november een presentatie bij de vrouwenbond in het Westland. Met toestemming van filmmaker Jan van IJken verzorgden we er een vertoning van zijn film ‘Facing Animals’. De film maakte veel indruk op het publiek en maakte een hoop emoties los.

In december zetten we een actie op touw voor varken Pinky en kinderboerderij ’t Dierenduintje die mede dankzij onze bemiddeling Pinky redde van de slacht. De actie kreeg veel aandacht in de pers. Onze speciale Pinky-webpagina werd in no-time vele honderden keren bezocht. Dit leverde naast hartelijke reacties ook een hoop mooie donaties op. Binnenkort zullen we bij Fred en Willa van ’t Dierenduintje op bezoek gaan om de cheque met het eindbedrag te overhandigen!

Tot slot introduceerden we dit jaar onze Dierbewustleven Dierendagen waarbij we elke maand mensen en organisaties in het zonnetje zetten die zich op een positieve manier inzetten voor dieren. Ook werden er allerlei diervriendelijke hapjes, restaurantjes en uitstapjes uitgetest om aan jullie verslag te kunnen doen. Last but not least, lieten we onszelf natuurlijk zien op vele demonstraties en tijdens andere acties om samen met jullie onze stem te laten horen voor de dieren.

We willen iedereen hartelijk bedanken voor dit prachtige jaar! Zonder jullie was het niet gelukt.

Op naar nog véél meer mooie acties in 2014!

Terugblik_2013_DBL