Kom naar de Vredesdienst voor dieren

Bijzondere kerstboodschap van tienjarige Lucia

Lucia

KOM NAAR DE VREDESDIENST VOOR DIEREN

Straks is het weer Kerst, voor velen het feest van de vrede. Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken, de vrede tussen mensen onderling en niet minder de vrede tussen mens en dier. Wat dat laatste betreft: Huisdieren als honden en katten hebben vaak een goed en vredig leven. In tegenstelling tot die miljoenen ver van ons weggestopte naamloze dieren, die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden.

Juist met Kerst wordt er weer uitbundig vlees gegeten. Vlees van dieren die niets van de vrede hebben geproefd. Dit laten we niet zomaar passeren. Daarom de Vredesdienst voor dieren, dinsdag 22 december a.s. om 19.30 uur in de Vredeskerk te Amsterdam (Pijnackerstraat 11). Een dienst die een appel wil zijn om het feest van de vrede vleesloos te vieren. Ook om ons te bezinnen op onze omgang met dieren.

Wreedheden tegen mens en dier staan niet los van elkaar en elke vorm is even verwerpelijk. De Russische schrijver Tolstoj schreef al: ‘Zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook slagvelden zijn.’ Met de Vredesdienst voor dieren zetten we een eerste stap naar een wereldwijde vrede. Het is strijdig met de essentie van Kerst wanneer we dieren, levende wezens met bewustzijn en gevoel, deel laten uitmaken van ons kerstdiner. Vrede alleen voor mensen ís geen vrede. Vandaag is het ook heel goed mogelijk zonder gebruik van dieren heerlijk en feestelijk te eten. Zie bijvoorbeeld de aantrekkelijke veganistische recepten op de speciale kerstwebsite van EDEV.

De Vredesdienst voor dieren, die geen godsdienstig maar een spiritueel-humanitair karakter heeft, biedt evenals vorig jaar ook nu weer een afwisselend programma van boeiende sprekers, poëzie en muziek en ook komen enkele kinderen aan het woord. Na afloop is er de mogelijkheid in de kerk na te praten onder het genot van een diervriendelijk hapje en drankje. Zie ook het Facebook-event.

Graag tot ziens 22 december a.s. in de Vredeskerk!

Geef je om dieren, verspreid dan zoveel mogelijk deze oproep via de sociale media. Namens alle dieren dank daarvoor!

Vredesdienst voor dieren mede mogelijk gemaakt door:
Ds Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Vissenbescherming, St. Rechten voor al wat leeft, Varkens in nood, Stop Dierenleed Nederland, St. Dierennood, Sea First Foundation, St. De Mussen Toevlucht, St. Dierbewustleven, Plenty Food Nederland, Akka’s Ganzenparadijs, Ongehoord, Dier en Recht, St. KonijnenBelangen, Red een Legkip, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, De Faunabescherming

12119118_1628384397412030_8102493123060173214_n