Laatste Dolfinarium flyeractie dit seizoen

Natuurlijk stonden we ook in oktober samen met Bite Back en Stop Dierenleed Nederland weer voor de poorten van het Dolfinarium. Met bikkels van vrijwilligers die zich niet lieten weerhouden door de kou en de regen. Geweldig! Opnieuw mochten we veel mensen informeren. Iedereen die geholpen heeft hartelijk dank! Oktober was voorlopig even de laatste flyeractie gezien het Dolfinarium straks sluit tot haar winteropenstelling. Natuurlijk zullen we ook dan weer aanwezig zijn. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Waarom staan we bij het Dolfinarium?

Dolfijnen zijn uitermate intelligente en sociale dieren met zelfbewustzijn. In vrijheid leven dolfijnen in zeer hechte en complexe (familie)groepen en kunnen daarbij vriendschappelijke interactie onderhouden met honderden dieren. Hun territorium kan tot wel 300 vierkante kilometer beslaan. Dolfijnen zwemmen vele tientallen kilometers per dag. Ze migreren en kunnen daarbij in 20 dagen maar liefst 1.076 kilometer afleggen. Ter illustratie: dat is ongeveer net zo ver als van Harderwijk naar Warschau hemelsbreed. Dolfijnen bereiken met hun gestroomlijnde lichamen buitengewone snelheden. Duiken tot grote dieptes. Spenderen een aanzienlijk deel van hun tijd aan het (gezamenlijk) jagen op levende vis. En verkennen met het ultrasone geluid van hun sonar constant hun hele omgeving.

In gevangenschap kunnen de dieren dit allemaal….niet.

Zelfs in de grootste faciliteiten ter wereld beschikken dolfijnen over nog geen 0,000001% van de ruimte die zij in hun natuurlijke leefsituatie zouden hebben. Met alle gevolgen van dien. Het Dolfinarium zal ongetwijfeld haar uiterste best doen om de dolfijnen goed te verzorgen, naar omstandigheden. De kern van het probleem ligt echter precies daarin: de omstandigheden. Dolfijnen in gevangenschap worden – puur ter menselijk vermaak – ernstig beperkt in het kunnen uitoefenen van hun natuurlijk gedrag.

Ook meedoen? Meld je aan!

Hoewel wereldwijd het bewustzijn groeit, is er onder het grote publiek ook nog altijd veel onbekend over de andere kant van hun gezellige dagje uit. Daarom stonden we ook deze maand weer bij het Dolfinarium om bezoekers voor te lichten. Wil je ook komen helpen? Je bent van harte welkom! Je kunt je aanmelden voor de flyeracties via onze Facebook-pagina (evenementen staan links in de kantlijn). Uiteraard zullen we ook tijdens de winteropenstelling van het Dolfinarium opnieuw een actie organiseren. Nadere details volgen zo spoedig mogelijk!

12107209_1066995843319945_7481413918231818493_n