Malu’s redding (deel 2)
Zaterdag was het zo ver: Malu mocht verhuizen naar het Dierenthuis! Danny en Marian van Dierbewustleven komen Sofija een klein handje helpen.
Sofija waarschuwt ons. De angstige Malu in zijn reismand krijgen, kan wel eens moeilijk worden. Gelukkig valt dit reuze mee. Alsof hij weet dat het goed komt, zit Malu binnen 5 minuten in zijn mandje. Klaar voor de rit. Malu is rustig, hoewel hij het overduidelijk spannend vindt. Buiten komt de regen ondertussen met bakken uit de lucht. De rit komt niet zonder obstakels. De files, opbrekingen en omleidingen zijn niet te tellen. Uiteindelijk komen we rond 16:00 uur bij het Dierenthuis aan: een uur later dan gepland!
Bij het hek worden we verwelkomd door een heuse stoet natte neuzen. Ze besnuffelen ons nieuwsgierig. Alsof ze willen vragen: “Hallo? Wie zijn jullie? Wat komen jullie doen? Wat leuk dat jullie op bezoek komen! Hebben jullie wel wat lekkers bij je?” Even later ontmoeten we ook Alice en Steven, oprichters van het Dierenthuis. Ze weten ons te vertellen dat er op dit moment ongeveer 130 honden en rond de 800 katten wonen. Wauw! Ook verblijven er op een apart terrein nog enkele paarden en scharrelen er wat kippen rond.
Malu wordt even apart gezet, zodat hij kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. Ondertussen geeft Alice ons een rondleiding. Wat meteen opvalt, is hoe ruimtelijk alles is opgezet. Geen hokjes. Geen kennels. Behalve in de ziekenboeg. Verder verblijven de dieren in royale kamers, die overigens prachtig zijn ingericht. De honden en katten bivakkeren relaxed op de vele bedden en banken. Deze zijn rijkelijk bedekt met kleurige, zachte dekens en kussens. Je zou er zo bij gaan liggen! Het geheel oogt als een fijne, warme en huiselijk omgeving.
In het Dierenthuis is een speciale kamer voor ‘de sukkelaars’. Daar wonen allemaal katten met een handicap die wat extra aandacht nodig hebben. Ook is er een aparte kamer voor nieuwe katten, waar ze eerst 4 maanden mogen wennen. En zijn er nog speciale ruimten voor de katten met leucose en de katten met FIV, zoals Malu. Al deze dieren krijgen de bijzondere (medische) zorg die ze nodig hebben. De opvang heeft zelfs een eigen kliniek. Het is wel duidelijk dat Malu hier heel goed terecht is gekomen.
Het Dierenthuis heeft in het totaal een oppervlakte van maar liefst 30.000 m2. Ook buiten is er ruimte genoeg. De dieren kunnen er heerlijk vertoeven tussen de bomen, struiken en vijvers. Wat een fijne plek! Hoewel Sofija Malu natuurlijk zal gaan missen, is ze blij om te zien dat hij hier oud mag worden.
Bezoek & steun
Natuurlijk br engt het opvangen van deze dieren veel kosten met zich mee. Daarvoor is de opvangvolledig afhankelijk van giften. Een leuke manier om het Dierenthuis te steunen, is door adoptie. Voor 7 euro per maand kun je al een ‘sukkelaar’ of een aidskatje adopteren, bijvoorbeeld Malu! Voor een iets grotere bijdrage is ook het adopteren van een hondje of een paard mogelijk. Als adoptie-ouder word je regelmatig op de hoogte gehouden van het wel en wee van je adoptiedier en krijg je een mooie foto. Voor meer informatie kun je kijken op: http://www.dierenthuis.nl.
Je kunt ook persoonlijk kennismaken met alle bewoners van het Dierenthuis, wist je dat? Elke zaterdag tussen 15.00 en 17:00 uur is de opvang geopend voor bezoekers. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar. Het vriendelijk verzoek is wel om even vooraf een afspraak te via info@dierenthuis.nl.
Dank
Wij willen Sofija, Alice, Steven en alle andere mensen van het Dierenthuis hartelijk danken voor de rondleiding en de gastvrijheid. En natuurlijk wensen we Malu een prachtige toekomst op zijn nieuwe stek!
In het foto-album op onze Facebook-pagina kun je nog meer foto’s van het bezoek bekijken.