Actie in Den Haag voor een bontvrij Nederland

Gisteren liepen we samen met 4 andere dierenorganisaties en vele dierenvrienden een mars door Den Haag om aandacht te vragen voor het leed achter bont. Onder de noemer ‘Nederland Bontvrij’ vormde de mars een oproep voor een verbod op de productie, verkoop en het gebruik van bont. Tijdens de mars werden aan omstanders flyers uitgedeeld met informatie over de bontindustrie.

Hoewel er rustigere stukken op de route waren, werden veel mensen bereikt, honderden flyers uitgedeeld. Daarbij mochten we dikwijls steunbetuigingen ontvangen. Ook opvallend veel mensen mét bontkraag namen het informatiemateriaal aan. Maar het meest hartverwarmende verhaal vonden wij toch dat van een klein meisje dat de mars gadesloeg met haar moeder en kwam vragen of zij misschien ook wat flyers mocht. Want dan wilde ze graag een spreekbeurt over bont gaan houden op school. De jonge dierenvriendin ging naar huis met 27 flyers, voor elk van haar klasgenootjes één. Prachtig!

Wij willen graag iedereen bedanken die vandaag aanwezig was, heeft meegeholpen en natuurlijk ook alle voorbijgangers die het gesprek aangingen en het flyermateriaal aannamen.

Op onze Facebook-pagina kun je een foto-impressie van de dag bekijken met hartelijke dank aan fotograaf Willem Bobbink.

‘Nederland Bontvrij’ is een gezamenlijk initiatief van: Stichting Animal Rights, Bite Back, Stichting Dierbewustleven, Een DIER Een VRIEND en Stop Dierenleed Nederland.

00