Dierbewustleven doet mee aan NRC Charity Awards

Dit jaar doet Stichting Dierbewustleven voor het eerst mee aan de NRC Charity Awards.

Onze inzending, de poster hieronder, is ontworpen door Alex Romijn van Treehugger waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank!

Mensen laten honden achter in auto’s op warme dagen. Zelfs vijf minuten kan al te lang zijn, fataal zijn. Helaas realiseren mensen zich dat niet. Dat is vreemd, want zelfs voor autobestuurders en passagiers is het stuur of de stoel soms te heet op warme dagen. Toch vliegen de nieuwsberichten over oververhitte – en soms daardoor gestorven – honden ons om de oren. De poster probeert de kijker op visuele wijze de verbinding te laten leggen tussen deze gebeurtenissen, de ernst van de situatie en hoe te handelen. Naast de poster zal nog een informatieve website volgen.

De doelstelling van de campagne is mensen bewust maken van de gevaren van het achterlaten van honden in de auto tijdens warmer weer. En mensen wegwijs maken hoe ze kunnen handelen wanneer ze een hond in een auto achtergelaten vinden.

Als onze poster wordt genomineerd, maken we kans op advertentieruimte ter waarde van €75.000,- in NRC Handelsblad, nrc.next of NRC Weekend.

stichting-dierbewustleven-223-20667