Ook Dierbewustleven laat de ganzen niet stikken!

Vandaag protesteerden 10 dierenorganisaties, waaronder Dierbewustleven, eensgezind tegen het massaal vergassen van ganzen, wat vanaf 1 juni a.s. door heel Nederland is toegestaan bijv. bij landbouwschade.

De ochtend begon voor de deur van Duke Faunabeheer in Lelystad, het bedrijf dat de vergassingen in ons land uitvoert. In witte pakken, met gasmaskers op en een groot spandoek riepen de aanwezige demonstranten op: “Laat de ganzen niet stikken!” 

In de middag werd het protest voortgezet voor de deur van de Tweede Kamer in Den Haag. Marianne Thieme en Dion Graus kwamen hierbij persoonlijk naar buiten om een brief in ontvangst nemen. In deze brief een dringend verzoek om staatssecretaris Dijksma op te roepen het besluit te herzien en voor diervriendelijke en effectieve manieren te kiezen om ganzenoverlast te voorkomen. Van de andere partijen waren helaas geen vertegenwoordigers. Bij hen is de brief bezorgd. Vanavond is er in de Kamer een debat over het onderwerp.
Er was veel media-aandacht voor de acties waaronder Hart van Nederland, de Telegraaf, de Stentor en verschillende lokale media.

We willen iedereen die aanwezig was, of anderszins geholpen heeft bij deze actie, hartelijk danken!

Ook helpen? Teken de petitie op www.animalrights.nl!

Voor meer informatie zie ook het eerdere persbericht.

 

ganzen

(Foto’s met dank aan Bite Back en Stop Dierenleed Nederland)