Review vegetarische lunchroom Baklust

Onlangs hadden we een heus culinair dagje. ‘s-Morgens begonnen we met een ontbijtje bij lunchroom Baklust in Den Haag. Een paar uurtjes winkelen later, vervolgden we met een lunch bij The Beatnik Café in Dordrecht. En uiteindelijk sloten we de dag geheel in stijl af bij Vegetarische Proeverij Il Mediterraneo in Etten-Leur. Een hele dag eten: wauw!! 😉

Natuurlijk laten we jullie weten hoe het geweest is. We beginnen vandaag met Baklust!

Baklust is een volledig vegetarische lunchroom aan de Veenkade 19 in Den Haag. Het bevindt zich dichtbij de Paleistuin en het centrum van de stad. Een leuke locatie dus om hapje eten te combineren met een gezellig dagje uit in Den Haag.

Baklust blijkt een bijzonder charmant en gezellig ingericht restaurantje. Er staan allerlei verschillende, zowel kleine als grotere, tafels en stoelen wat het geheel een lekker ongedwongen sfeer geeft. Als eyecatcher bevindt zich midden in de ruimte een mooie grote bar. Hoewel we er al vrij vroeg zijn, rond half 11 ’s morgens, begint het al aardig druk te worden. Binnen een half uur is er zelfs geen vrij tafeltje meer te bekennen. Baklust is duidelijk in trek!

Op het moment dat we er zijn, oogt de omgeving wat minder gezellig. De straat is opengebroken en de bouwput afgeschermd door een enorme geluidsdempende muur recht voor de deur van Baklust. Op deze muur prijkt, pal voor het raam van Baklust, loeigroot de tekst ‘slavinken op je bord’. Een wat ironisch uitzicht terwijl je je vega(n) menu aan het oppeuzelen bent. 😉 Inmiddels bestaat de lunchroom zo’n vier jaar. Behalve vegetarisch is Baklust ook volledig biologisch. Daarnaast worden er zoveel mogelijk producten van het seizoen gebruikt. Op de menukaart is volop keuze in verschillende soorten soep, broodjes, tosti’s, hapjes, salades, pannenkoeken en taart. Ook voor veganisten staan er behoorlijk wat opties op de kaart, die bovendien duidelijk staan aangegeven. Datzelfde geldt voor alles wat glutenvrij is. Erg praktisch!

We proberen het pasteitje uit met kerrie-groentenragoût in bladerdeeg met o.a. tofu, doperwtjes, prei en pompoen (€ 4,50 ). Dit bevalt zo goed dat we er meteen nog één bestellen! Ook het broodje huisgemaakte kastanjechampignonpaté van eekhoorntjesbrood en zonnebloempitjes met sla, gebakken champignons en peterselie valt goed in de smaak (€ 6,90). Tot slot levert de klassieke chocoladetaart (€ 3,80) nog wat jaloerse blikken op bij degenen die hem niet besteld hebben. De taart ziet er niet alleen heerlijk uit, hij smaakt ook subliem!

Kortom, heerlijk ontbeten bij Baklust! Met alle drankjes (paar keer koffie € 2,10 en sap € 3,80) zitten we uiteindelijk nog best aan een prijzig ontbijtje. Maar, voor biologisch, huisgemaakt, en zo goed gesmaakt, was het dit geld zeker waard.

Sinds januari vorig jaar is Baklust ook ’s avonds geopend. Elke dag na 18.00 uur is er een nieuw dagmenu dat bestaat uit een voorafje naar keuze, een hoofdgerecht en een nagerecht van verse biologische seizoensproducten. Dat gaan we absoluut nog een keer uitproberen!

baklust