Stichting Dierbewustleven en opvang Ex-Legkipjes slaan de handen ineen!

Samenwerking Dierbewustleven en Ex-Legkipjes

Hierbij willen we de samenwerking aankondigen tussen Stichting Dierbewustleven en de opvang Ex-Legkipjes. Wij denken dat wij elkaar op vele vlakken kunnen aanvullen en steunen.

Stichting Dierbewustleven heeft al vaker aandacht geschonken aan de kippen in de eier-industrie en is al eens op bezoek geweest bij de kipjes in de opvang van Ex-Legkipjes in Drenthe. De geredde kipjes uit de opvang zijn eigenlijk kleine ambassadeurs: het wordt pijnlijk duidelijk hoeveel ze te lijden hebben gehad in de industrie en hoe een echt kippenleven eigenlijk zou moeten zijn. Zij zijn de kleine geluksvogels, maar door hun verhaal te delen, hopen we mensen bewust te maken welk leed er schuilgaat achter de eitjes in de winkel.

De opvang Ex-Legkipjes in Drenthe focust uiteraard op de kippen in de eier-industrie, maar daarnaast zijn er natuurlijk vele andere belangrijke onderwerpen om aan te kaarten. Door de samenwerking met Dierbewustleven kunnen we hier een bijdrage aan leveren.

Het dagelijks bestuur van Dierbewustleven is inmiddels uitgebreid met Willem van opvang Ex Legkipjes (zie
http://www.dierbewustleven.info/wiezijnwe/willem/
), die naast het runnen van een kippenopvang al op veel andere manieren is opgekomen voor dieren. Het bestuur van Dierbewustleven heeft daarmee een nog breder draagvlak gekregen. Binnenkort hoopt Dierbewustleven ook ANBI gecertificeerd te zijn.

Daarnaast zal het ook op korte termijn mogelijk zijn om Ex-Legkipjes te steunen via het bankrekeningnummer van stichting Dierbewustleven. Ex Legkipjes is geen aparte stichting, maar gaat dus onder Dierbewustleven vallen. Op deze manier is het ook gemakkelijker voor mensen om donaties te doen voor de kipjes.

Door de samenwerking van Dierbewustleven en Ex-Legkipjes hopen we beide om nog meer te kunnen doen voor de dieren in onze maatschappij. De kipjes in de opvang laten zien hoe ze leven na een ellendige tijd in de eier-industrie.

Dierbewustleven gaat uiteraard door met aandacht vragen voor dierenleed op brede schaal: door middel van acties tegen dolfijnen in gevangenschap en het aankaarten van onderwerpen van vlees, eieren en zuivel eten tot toeristische attracties bezoeken in het buitenland.

 

Ex-legkipje Kojak (links) op het moment van haar redding en (rechts) na de goede zorgen van de opvang.