Ik ben Danny, 38 jaar heb 2 katten, mr Grey en mr Black.

Oneerlijke voedselverdeling, waterschaarste, klimaatverandering, ontbossing zijn een aantal termen die allemaal met elkaar verbonden zijn. Eén van de grote veroorzakers hiervan heeft alles te maken met het stukje vlees dat (gelukkig steeds minder) Nederlanders dagelijks op hun bord hebben. “Hoe kan dat nou?”, vraag je je misschien af. Dat deed ik ook.

Wij gebruiken bijna 40% van de graanoogst en meer dan 90% van het sojameel in de wereld voor ons veevoer. Dat is eigenlijk heel schrijnend als je bedenkt dat wereldwijd bijna 1 miljard mensen honger lijden. En om 1 kilo vlees te produceren, is gemiddeld 6,5 kilo plantaardig eiwit nodig. Als iedereen zou stoppen met het eten van vlees, zouden we wereldwijd dus bijna veel meer mensen kunnen voeden! Daarnaast heeft de productie van vlees een enorme impact op onze planeet.

Dit was voor mij een reden om mij in te zetten voor een betere wereld. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de medemens, ons dierenrijk en natuurlijk ons milieu. Ik hoop dat jij ook je steentje bij wilt dragen en gaat voor een beter klimaat!

Mocht je vragen hebben, stuur ons een berichtje en we helpen je graag.