willem_headerIk ben Willem. Ik woon in Drenthe, waar ik onder andere onderdak bied aan opgevangen paarden en kippen. Op m’n 17e ben ik vegetariër geworden, maar ik leef inmiddels ca 15 jaar veganistisch: ik wil het niet meer op mijn geweten hebben om dierlijke produkten – welke dan ook – te gebruiken. Volgens mij kan niemand meer om de problematiek van het dierlijke produkten consumeren heen (zie Cowspiracy voor details over de impact op het milieu van vlees, zuivel etc.).

Ik ben vroeger werkzaam geweest in de paardenwereld, onder andere als hoefsmid. Ongeveer 20 jaar geleden ben ik gaan inzien dat paarden niet zijn om te gebruiken. Helaas is dat geen populaire opvatting en de meeste mensen willen dat hun paard nut heeft. De paarden die hier wonen mogen gewoon paard zijn en hoeven niets.

Ik strijd al jarenlang tegen het gebruik van dieren. In het verleden heb ik veel acties gevoerd tegen circussen en ook ben ik 7 jaar lang nauw betrokken geweest bij het succesvol opzetten van een stichting tegen het gebruik van proefdieren.

Vijf jaar geleden ving ik voor het eerst kippen op die gered waren uit de eier-industrie. Uiteindelijk resulteerde dat in een kleinschalige opvang van ex-legkippen. De consequenties van het doorfokken van kippen in de eier-industrie werd langzamerhand pijnlijk duidelijk en de kippen in onze opvang (www.exlegkipjes.nl) worden van veel medische zorg voorzien om ze zo gezond mogelijk te houden.

Dierbewustleven was al eens op bezoek geweest bij onze opvang kipjes en we zien veel overeenkomsten in onze visie over hoe we met dieren om zouden moeten gaan. Met veel enthousiasme ben ik dan ook ingegaan op op het voorstel om het bestuur te versterken.