esmeralda

Toen mij werd gevraagd een bijdrage te leveren aan deze site, hoefde ik geen moment na te denken. Ik zit vol met ideeën en weet inmiddels over verschillende onderwerpen inhoudelijk wat meer te vertellen, en dat wil ik graag delen.

Ik ben midden dertig en werk als management assistente in een openbaar vervoer bedrijf. In het weekend werk ik vrijwillig in het vogelhospitaal. Zelf heb ik twee katten, Olaf en Bekkers. Als ik groter zou wonen, had ik vast een eigen asiel!

Eigenlijk hou ik van alle dieren, maar ik ben bang voor spinnen en paarden. Sinds kort heb ik een nieuwe liefde ontwikkeld voor koeien. Na een workshop koeknuffelen ben ik niet meer bij ze weg te slaan. Wat een heerlijke dieren zijn dat.

Sinds in Nederland in 2010 een orka uit de zee werd gevist – en ik me ontzettend verbonden voelde met dat dier – heb ik me verder verdiept in dolfijnen en orka’s. Met name dacht ik na over of het wel zo geschikt is om deze dieren in gevangenschap te houden. Ik heb een sterke mening ontwikkeld over dit onderwerp, over Morgan en over de mijns inziens dubieuze rol van Dolfinarium Harderwijk in dit geheel. Nog dagelijks informeer ik mezelf over zeezoogdieren in gevangenschap en probeer ik acties te ondersteunen om gevangenschap tegen te gaan.

Ruim 20 jaar geleden stopte ik met vlees eten. Dat paste ook bij mij. Als tiener fietste ik iedere dag naar het asiel om honden uit te laten en kattenhokken schoon te maken. Ik was gek op dieren. Waarom zou ik ze dan eten? Jarenlang at ik ze daarom niet. Met een kleine pauze, want ineens had ik er weer zin in en wilde het proberen. Ik vond het zelfs lekker. Maar eigenlijk besefte ik me dat dit niet was wat ik wilde. De laatste tijd ben ik erg met voeding bezig. Sinds ik me goed realiseer hoe we met dieren omgaan ten behoeve van melkproductie, ben ik gestopt met melk, kaas en zuivel in die vorm. Ik doe alles in fases. Niet alles tegelijk. Wil me goed informeren en juiste vervangers zoeken.

Ik hoop dat deze site voor veel mensen een mooi begin is voor een dierbewuster leven!