Review The Beatnik Café in Dordrecht

Ontbijten, lunchen én dineren, elk bij een ander restaurantje, en dat alles op één dag. Kortom: een hele dag eten: wauw!! 😉 We begonnen ons culinaire dagje bij Baklust. Daar vertelden we je pas al over. Voor de lunch togen we richting The Beatnik Café in Dordrecht. Wat vonden we ervan? Lees maar mee!

The Beatnik is een American-style café in het historische centrum van Dordrecht. Een leuke plek voor een lekkere lunch of koffie met gebak tussendoor. De bijzonder vriendelijke medewerkers spreken zowel vloeiend Nederlands als Engels. Het café is vrolijk en kleurrijk ingericht met veel originele, muzikale en kunstzinnige details. De gedachte erachter, verraadt de menukaart: “Life is art. Everyone is an artist.” Zelfs het toilet is een plaatje om te zien: je waant jezelf compleet in het sprookje Alice in Wonderland!

Alle ingrediënten van de gerechten bij The Beatnik zijn vegetarisch en daarnaast zoveel mogelijk biologisch en van lokale leveranciers. Op één na alle keuzes op de kaart blijken verder glutenvrij te maken. Ook aan veganisten is gedacht. Alle koffiesoorten zijn behalve met biologische koemelk ook verkrijgbaar met biologische soja- of rijstemelk naar keuze. En zowel bij de lunchgerechten als de taartjes staan veganistische opties. Ook op de kaart: allerlei super power smoothies gemaakt van Raw organic super foods. Leuk!

Danny kan geen enkele gelegenheid voor een vegan cappuchino (Eur 2,80) laten liggen dus die keuze is snel gemaakt. Marian kiest voor een biologisch appelsapje (Eur 2,50). Vandaag zijn er twee specials: de vegan pindakaas-brownie en appeltaart. Dat moeten we natuurlijk even uitproberen. De appeltaart (Eur 4,00) is werkelijk in één woord: heerlijk. Een echte aanrader! Over de pindakaas-brownie (Eur 2,50) zijn we niet helemaal uit. Eigenlijk wel lekker, maar ook een tikje apart.

We zijn ook wel benieuwd naar de soep van de dag, maar die blijkt helaas al op te zijn. In plaats daarvan wordt ons de Veggie Wrap (Eur 6,50) aangeraden. De wrap bestaat uit een spinazietortilla gevuld met gegrilde aubergine, paprika, sla, tomaat, komkommer, mojo verde en humus. Om ons culinaire dagje wat budgetvriendelijk te houden, besluiten we er één te delen. Zonder dat we erom hebben gevraagd, wordt de wrap vervolgens heel schattig doormidden gesneden op twee aparte bordjes aan ons geserveerd. Wat attent! En, my oh my, die wrap smaakt ook echt supergoed!

De Beatnik Café is een plek waar je relaxed kunt zitten. De medewerkers hebben een warme en vriendelijke uitstraling. Er is lekker eten. En hoe meer je kijkt, hoe meer leuke details je in de inrichting tegenkomt. Teksten als ‘Happiness is not something you get, but something you do.’ en ‘Hello gorgeous, YOU are the secret to Happiness’… daar word je stiekem toch gewoon een beetje blij van? Zo liepen we helemaal vrolijk de deur uit. 🙂

 

Meer informatie: http://www.beatnikcafe.nl/

beatnik