Bezwaarschrift tegen oplaten ballonnen succesvol

Goed nieuws! Vandaag ontvingen wij schriftelijk bericht van gemeente Leudal. Hierin liet de gemeente ons weten:

“Wij verlenen in de toekomst geen medewerking meer voor het oplaten van ballonnen. En er wordt onderzocht of er een verbod tot het oplaten van ballonnen kan worden opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening.”

De reactie volgde op een bezwaarschrift dat Dierbewustleven eerder deze maand bij de gemeente Leudal indiende. De aanleiding hiervoor vormde een besluit van de gemeente om officieel toestemming te verlenen voor een ballonoplating tijdens een aanstaande carnavalsviering bij hen in de regio. Dierbewustleven diende bezwaar in tegen dit besluit vanwege de schadelijke gevolgen van ballonnen oplaten voor natuur en dieren.

Eerder deze week had een medewerker van de bezwarencommissie ons al bericht dat de carnavalsvereniging mede dankzij het bezwaarschrift uiteindelijk had besloten toch van de geplande ballonoplating af te zien. En de gemeente de toestemming voor dat deel van de vergunning had ingetrokken.

Overwinning voor de dieren en de natuur! We zijn verheugd dat de gemeente en de carnavalsvereniging de kwestie zo serieus hebben opgepakt!

Waarom we ons uitspreken tegen ballonoplatingen? Kijk op: https://www.dierbewustleven.info/en-de-natuur/ballonnen/.

 

Foto: biologisch afbreekbare ballonnen na 6,5 jaar buiten in vijverwater (www.ballonnenexperiment.nl)